A versenyről

A versenyről

A Mór Fit Run 5 km hosszú, ingyenes futás – ahol Te futsz az óra ellen. Minden hónap utolsó vasárnapján tartjuk a versenyt, melynek rajtja a Wekerle Sándor Szabadidőközpont feletti dűlőúton lesz. Időmérés, jó hangulat, futótársak, mi kellhet még?


A szakasz 5 000 m (5 km) hosszú. Az öt kilométeres szakasz a móri Wekerle Sándor Szabadidőközpont közelében, a focipálya feletti kis úton kezdődik. Az út felülete változó, fű, kavics, bitumen, homok mind előfordulhat. A szakasz néhány része egyenetlen és esetenként sáros lehet, és előfordulhat, hogy a futók pocsolyákkal is találkoznak. Lehetőség szerint útbaigazítók fognak állni a legfontosabb pontoknál vagy táblák fogják segíteni az útbaigazítást.

Figyelem! Az útvonal a korábbi évekhez képest kis mértékben eltérő a közelmúltban történt útlezárás miatt. Kérünk, hogy NE MEGSZOKÁSBÓL fuss, figyelj a jelzésekre, tekintsd át az alábbi térképet!


Kérünk benneteket, ne feledkezzetek meg arról, hogy a szakasz burkolt és burkolatlan utakból áll. Ahhoz, hogy ez az esemény jól működjön, fontos, hogy odafigyeljünk a forgalomra, főleg azoknál a részeknél, ahol utak keresztezik egymást. Ez nem fogja befolyásolni a mért időt, nem csökkenti az egyéni csúcs felállításának esélyét, de nagyban hozzájárul ahhoz, hogy az esemény balesetmentes legyen és mindenki a lehető legjobban élvezni tudja.

Amennyiben lehetséges, kérünk titeket, hogy érkezzetek gyalog vagy biciklivel az eseményre. Ha erre nincs mód, akkor a Wekerle Sándor Szabadidőközpont közelében lehet parkolni, de ott csak korlátozott számban vannak szabad helyek.

Teendők a célvonalon való áthaladás után

A célvonalhoz érkezésedkor az idődet fel fogjuk írni. Kérünk, hogy a beérkezésed után a regisztráció után az e-mailben kapott egyedi azonosítódat (rajtszámodat) mondd el a célkapunál álló szervezőknek. Ezzel készen is vagy, több teendőd nincs.

Biztonsági előírások

Ez az esemény ingyenes, annak minden résztvevője önkéntesen és saját kockázatára vesz rajta részt. Szeretnénk, ha a futás és az egész esemény biztonságos lenne, ezért a következő pontokra szeretnénk felhívni a futók, nézők és útbaigazítók figyelmét:

 • Futás közben vigyázzunk magunkra és legyünk figyelemmel futótársainkra, valamint a forgalom egyéb résztvevőire.
 • Ügyeljünk a környezetre! Ha lehetséges, akkor gyalogosan vagy biciklivel érkezz a futásra.
 • Ezt az eseményt az önkéntesek munkája tartja életben, kérjük, ha van rá lehetőséged, segítsd munkánkat és lépj velünk kapcsolatba, ha önkéntes segítő szeretnél lenni.
 • Néhány út nagyon forgalmas a Szabadidőközpont közelében. Kérünk, hogy légy figyelmes, főleg, ha gyermekkel és/vagy kutyával érkezel.
 • Ha autóval érkezel az eseményre, vezess óvatosan, még akkor is, ha késésben vagy!
 • Futás közben figyelj az egyenetlen útfelületre.
 • Ügyelj a szakasz során a járművekre, biciklisekre, többi futóra, gyalogosokra, gyerekekre, kutyákra és más állatokra, leesett ágakra és egyéb akadályokra.
 • Mindenki saját maga felelős az egészségéért és egészségügyi állapotáért és saját döntése, hogy részt vesz a futáson. Kérjük, mérd fel az egészségügyi állapotod, hogy képes vagy-e teljesíteni az 5 km-es távot és kétely vagy szükség esetén kérd ki orvosod véleményét. A szervezők baleset esetén nem vállalnak felelősséget.
 • Futás előtt melegíts be.
 • Ha a futás során észreveszed, hogy valamelyik futótársad nem érzi jól magát, esetlegesen elájult, kérünk, hogy minél hamarabb hívj segítséget.
 • Ha nézőként veszel részt az eseményen, kérünk, ne állj a résztvevők útjába, és vigyázz gyermekeidre, illetve kutyádra.
 • Ha kutyáddal együtt szeretnél futni, arra is van lehetőség. Ebben az esetben viszont a kutyát kérjük rövid pórázon tartani és úgy futni vele.

Reméljük, hogy ezen biztonsági intézkedések betartásával mindenki balesetmentesen élvezni fogja az eseményt.